Іноземні військові консультанти працюють з ВСУ безпосередньо на передовій

28.01.2018 0:30

Іноземні військові консультанти працюють з ВСУ безпосередньо на передовій

Про це у коментарі Фонду «Повернись живим» заявив Геннадій Коваленко, полковник, начальник Управління двостороннього військового співробітництва Генштабу ЗСУ.

«Якщо ми говоримо про США, то до цієї групи стратегічних радників належить генерал Джон Філіп Абізейд. В минулому він командувач центрального командування ЗС США. Не без його участі вирішується, наприклад, питання щодо надання Україні «Джавелінів». З британського боку до цієї групи стратегічних радників входить генерал Нік Паркер» – розповів він.

За словами полковника, ці радники не працюють на постійній основі, вони їздять на передову під час візитів в Україну. Вони спілкуються з нашими солдатами, дивляться стан справ системи управління, системи логістики.

Україна створила зі столицями інших країн «постійний канал комунікації» з приводу військового співробітництва. Окрім США та Великобританії, наших солдат тренують також військові з Канади та країн Балтії.

«Вони (лідери інших країн – ред.) абсолютно тверезо оцінюють ситуацію і розуміють – якщо Україна схибить, тоді вже путіна не зупинить ніхто», – підсумував Геннадій Коваленко.

Источник

Вверх