Які штрафи зросли в Україні?

28.10.2017 21:10

Які штрафи зросли в Україні?

В Україні набув чинності закон №2109-VIII — він передбачає збільшення штрафів за незаконну парковку або зупинку на місцях для інвалідів — від 1020 до 1700 грн.

Такий штраф передбачений в разі зупинки або стоянки автомобілів на місцях для інвалідів. Крім того, відповідно до закону, цей штраф стягується і в разі неправомірного використання на автомобілі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю», пише Automotoclub.

Такі ж штрафи — 1020-1700 грн — загрожують посадовим особам, що не облаштували на майданчиках для паркування місця для інвалідів або ж зробили це з порушеннями.

Штрафи від 2040 до 2550 грн передбачені за повторне порушення посадовими особами, які містять майданчики для платного паркування автомобілів, проте не обладнали їх паркувальними автоматами, автоматичними в’їзними і виїзними терміналами або іншими засобами контролю за оплатою послуг паркування.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що для запобігання аваріям і смертям на дорогах потрібно посилити штрафи і знизити максимальну швидкість руху для автомобілів.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк закликав посилити покарання для водіїв-порушників — він вважає, що порушники повинні платити штраф в 50 тисяч гривень, а не в 300-400 гривень.

Источник

Вверх