Фермери збираються на акцію протесту, щоб захистити українські чорноземи

03.12.2017 6:50

Фермери збираються на акцію протесту, щоб  захистити українські чорноземи

Фермери 7 грудня виходять на акцію протесту до Верховної Ради з вимогою продовжити дію мораторію на продаж землі. Учасники акцїї бояться що західні корпорації можуть здійснити скупку українських чорноземів.

Про це на прес-конференції в Києві заявив президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич, пише 7 Днів.

«Найбільша вакханалія, нестабільність на продуктовому ринку і загалом може відбутись 1 січня в результаті можливого запровадження ринку землі. Першим січням обмежується за умови прийняття закону. Тут зовсім невизначеність, тут рейдерство, тут стихія. Тому я звертаюсь, ми ставили вимогу в Верховній Раді, ми 7 числа, в четвер, щоб не допустити трагедію, всі стаємо, Комітет захисту рідної землі, політичні партії, громадські організації, які підтримують всеукраїнську акцію «Не здамо ні метра української землі». Акція протесту розпочинається знизу. І я думаю, що ми не будемо конкурувати з тими акціями, які є, а докажемо, що українці — господарі на своїй землі. У Верховної Ради є можливість врятуватися — протягом вівторка-середи продовжити мораторій і врегулювати дану ситуацію», — сказав Томич.

Источник

Вверх