Литовська митниця не ініціювала розслідування відносно машин на “єврономерах”

26.11.2017 10:11

Литовська митниця не ініціювала розслідування відносно машин на “єврономерах”

Литовська Республіка не починала будь-яких дій відносно машин на “єврономерах”, які ввозяться в Україну.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства, передає Твоя МАШИНА

Останнім часом в Мережі активно поширювалася інформація про те, що Литва тим чи іншим чином пов’язана з перевіркою нерозмитнених авто в Україні. Зокрема, стверджувалося, що литовська митниця ініціювала розслідування відносно машин на “єврономерах”, які ввозяться в Україну. Крім того, про спільну роботу в цьому напрямку з балтійськими колегами заявили і в Державній фіскальної служби України.

Але, як з’ясувалося, насправді Литовська Республіка не починала будь-яких подібних дій. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства, яке було опубліковано ще 16 листопада (але ЗМІ звернули на нього увагу тільки зараз).

“Митниця Литви, в світлі нещодавно поширеною в засобах масової інформації, повідомляє, що ні ініціювала ніякого розслідування транспортних засобів, зареєстрованих в Литві і використовуваних в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Однак Литва не заперечує, що надає інформацію українській стороні за всіма її запитам. Крім того, в українських митників є доступ до литовської базі даних реєстрацій авто.

“Митниця Литви і Державна фіску служба України співпрацюють відповідно до Угоди про партнерство між ЄС і Україною. Українські колеги постійно контактують з митницею Литви щодо порушень митного законодавства і отримують всю необхідну інформацію від митниці Литви “, – підкреслюють у відомстві Литовської Республіки.

Источник

Вверх